Praha

Praha

Dne 10. 5. jsme se my, žáci 8. a 9. třídy, vydali na výlet do Prahy. Jeli jsme vlakem s kupé, užili jsme si spoustu legrace.

Po příjezdu do Prahy a uložení věcí na ubytování jen pár kroků od Václavského náměstí jsme navštívili Muzeum fantastických iluzí, každý se fotil u různých optických klamů či iluzivních obrázků. Po obědě nás čekalo odpoledne na Vyšehradě, kde jsme plnili bojovku a současně poznávali historii Vyšehradu. Mně osobně se povídání velmi líbilo. … Bylo super, že jsme byli v týmech a společně jsme plnili úkoly. Po večeři jsme se připravili do divadla, čekala nás hra 294 statečných. Děj připomínal události kolem atentátu na R. Heydricha. Hra byla poměrně moderně zpracovaná. Ale myslím, že se líbila všem. … Večer jsme si na pokojích užili hodně zábavy. …

Druhý den po snídani jsme jako první navštívili Staroměstskou radnici, prohlédli si její sklepní prostory, věž i orloj. Z radnice jsme se vydali na Karlův most, odkud jsme viděli Petřín, Hladovou zeď, Pražský hrad. A poté jsme se pomalu vydali Královskou cestou na nám. Republiky k Obecnímu domu.

Každý z nás měl připravené krátké povídání o památce, kterou jsme si vybrali.  …

Před odjezdem domů jsme měli ještě krátký rozchod. …

Prahu jsem si moc užil. …

Sestaveno z názorů žáků 8. třídy