Škola v přírodě s druháky a třeťáky naší školy 2. – 5. 5. 2023

Škola v přírodě s druháky a třeťáky naší školy 2. – 5. 5. 2023

V úterý, 2. května, se děti druhé a třetí třídy vydaly autobusem na školu v přírodě s Lipkou do rekreačního střediska Záseka, Radostín, které se nachází v Křižanovské vrchovině nedaleko Velkého Meziříčí.

Po vybalení svých zavazadel se již žáci sešli na prvním výukovém programu. Druháci se stali hmyzí detektivové, prozkoumávali různé hmyzí obyvatele lesa, seznámili se s brouky, motýly, nočními motýly – můrami a celým ekosystémem lesa.

Třeťáci si užívali plavbu s kapitánem Zdravsonem. Nejprve si vyrobili talisman, který je na plavbě doprovázel a měl jim přinášet štěstí. Chystali si na cestu svoje truhly s jídlem, které vybírali vhodně, aby neonemocněli a v pořádku dopluli. Ve chvílích volna děti prozkoumávaly velké hřiště, lesík a travnatý prostor před objektem rekreačního střediska. Ve čtvrtek odpoledne si každá z osmi skupin připravila večeři – zeleninovou polévku, nad ohněm vařené tvarohové noky, které byly doplněny rozmixovaným ovocem.

Posléze společně všichni ochutnávali, jak se jídlo dětem podařilo. Některým po zdravém jídle trochu vytrávilo, a tak je doplnili ještě špekáčkem, opečeným nad ohněm.

Celý program byl završen stezkou odvahy.

V den odjezdu žáci zhlédli prezentaci, vytvořenou z jejích fotek během pobytu ve škole v přírodě.

Věříme, že si děti pobyt užily a načerpaly nejen mnoho vědomostí, ale i krásných zážitků.

Učitelky druhé a třetí třídy