Vánoční zdravice v DPS

Vánoční zdravice v DPS

Ve středu 21. 12. 2022 se žáci místní školy ve spolupráci s Městysem Svitávka rozhodli zpříjemnit předvánoční čas klientkám Domu s pečovatelskou službou. Svým pěveckým vystoupením plným adventních a vánočních písní či koled určitě naladili všechny přítomné na tu správnou atmosféru, popřáli šťastné a veselé a tolik potřebné zdraví do nového roku. Také předali vlastnoručně vyráběné drobné dárečky – dekorace a malý betlém. Bylo milé sledovat, jak děti chtěly zpívat, a tak udělat radost starším obyvatelům a ujistit je, že na ně někdo myslí. Na oplátku si odnesly nádherný pocit, když uděláte něco jen tak, pro radost. 🙂

O to větší bylo překvapení, když poté obdržely sladkou odměnu z rukou paní místostarostky, která je přišla podpořit i s panem starostou a strávit společně s obyvateli DPP milou předvánoční chvilku. Popřáli jsme si vzájemně k Vánocům a věříme, že taková akce nebyla poslední.

Souběžně se zpěváky se vydala i druhá třída společně s paní učitelkou a s dalšími dárky a vánočními přáníčky. Ti zamířili přímo k některým obyvatelům našeho městyse a popřáli jim osobně pokojné svátky, zdraví a vše dobré. Vždyť to nejdůležitější nejen v čase vánočním je vědět, že na nás někdo myslí a nejsme si vzájemně lhostejní.

Všem, kteří se jakkoli na této akci podíleli, děkujeme.

Hana Kroupová