LVK

LVK

Ve dnech 13. 2. – 18. 2. 2022 vyrazili žáci 7. a 8. ročníku na lyžařský výcvikový kurz, který tentokrát proběhl v Jeseníkách v Klepáčově.

Po příjezdu se všichni ubytovali v zrekonstruované chatě Myslivna. Byli jsme první kurz, který ubytovali v této chatě. Pokoje byly zbrusu nové, o celodenní stravu se starala paní kuchařka Jana, která dětem vařila velice dobrá jídla dle jejich představ. Odpoledne všichni vyrazili obhlédnout sjezdovku a celý ski areál. Druhý den ráno po snídani všichni vyrazili na svah. Na žluté sjezdovce, která byla docela mírná, byly děti rozděleny do družstev – podle svých výkonů, celkem 4 družstva. První družstvo vedl Jiří Antl, který celý týden trávil se svými svěřenci na červené sjezdovce. Ta byla prudká, ale protože měl dobré lyžaře, veškeré jízdy zvládali velice dobře. Učil je jak jezdit správně carving a zdokonaloval jejich techniku jízdy. Vedení druhého družstva se ujal David Lefler, který lyžuje na výbornou, stejně jako Jiří Antl.  Pro své svěřence měl nachystáno spoustu zábavných metod, úkolů a samozřejmě se také i oni zdokonalovali v jízdě na lyžích. S velkou radostí se třetího družstva ujala Jitka Sobotková. Ve své skupince měla děti, které v pondělí stály poprvé na lyžích. Děti byly velice učenlivé a pečlivě naslouchaly pokynům instruktorky a jejich práce byla hned vidět druhý den, kdy sjely žlutou sjezdovku. Třetí den se i oni vydaly na červenou, kterou také po částech sjely. Čtvrté družstvo vedla Lenka Plevačová. Hlavním cílem tohoto družstva bylo sjet obloučkem sjezdovku. Píle, trpělivost, učenlivost byla na tomto družstvu nejvíce vidět. Veškeré děti to dokázaly, i když měly z počátku velký strach, nakonec pocit ze sjetého svahu na lyžích byl radostný. Po náročném denním programu vždy následoval odpočinek na chatě a večer čekal děti zábavný program. Skvělá parta se zapojila do všech her a soutěží. Pochvala patří dětem za jejich slušné chování, ale také za přátelství mezi sebou.

Celou dobu s námi trávil na LVK MUDr. Petr Lukeš, který byl vždy v pohotovosti poskytnout první pomoc, kdyby se náhodou něco stalo. Naštěstí šlo vždy jen o drobné zdravotní problémy, které se řešily na chatě. V pátek 18. 2. 2022 se celá výprava vrátila domů.  I když jsme byli unaveni, tak přesto bychom si to prodloužili, protože bezva vzpomínky z krásně prožitého týdne mají všichni, kteří se letošního LVK zúčastnili.

Byl to prostě dost dobrý lyžák, který neměl chybu!!!!!

Lenka Plevačová