Den dětí

Dne 1.6. proběhla na naší škole oslava Mezinárodního dne dětí. Tentokrát na děti čekalo dopoledne plné her, zábavných úkolů, kreativních a pohybových činností na téma Filmové dobrodružství.

Část dětí prvního i druhého stupně se vypravila do parku a část jich zůstala na hřišti u školy. Tam se všichni mohli vypravit na svou jedinečnou cestu do světa filmu a pohádek. Jednotlivé úkoly a stanoviště s touto tematikou si připravili žáci druhého stupně, kteří také pomáhali a vysvětlovali mladším kamarádům, jaké dobrodružství a úkoly je čekají, a starali se o svá stanoviště. Nabídka byla pestrá- na děti čekaly filmové postavy – Prasátko Pepa, Želvy Ninja, Batman, Šmoulové, Krteček, Popelka, Pat a Mat, či inspirace např. z filmů a příběhů Titanic, Okresní přebor, Madagaskar, Space Jam, Vzhůru do oblak a mnoho dalších. Mohly si v rámci jednotlivých úkolů zahrát florbal, fotbal, zaskákat panáka, proběhnout opičí dráhu, skákat na koš, skládat různé puzzle, hledat rozdíly, házet míčky na terče nebo se trefovat do pusy klauna, třídit kamínky po vzoru Popelky, poznávat koření, složit si vlastní vlaštovku a mnoho dalších. Během celé doby si mohly namalovat nebo vytvořit svého oblíbeného hrdinu a nakonec je čekala malá odměna.

Užili jsme si mnoho zábavy a děti si odnesly spoustu zážitků. Všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na přípravě, děkujeme.

Mgr. Hana Kroupová