„PATRONI“

Naše škola si letos připravila nový projekt s názvem „PATRONI“, který spočívá ve vzájemné spolupráci prvních a deváté třídy.

Nejen že se budeme snažit našim novým prvňáčkům usnadnit první školní rok, ale máme naplánované 4 hlavní projekty vzájemné spolupráce.

 

1. PROJEKT UVÍTACÍ DEN – první školní den přivítáme a slavnostně pasujeme nové prvňáčky, druhý den provedeme žáky po škole a seznámíme je kde je družina, jídelna a důležité prostory, s třídami, a pomůžeme jim najít sourozence, nebo starší kamarády ve škole.

 

2. PROJEKT ZÁBAVNÉ DOPOLEDNE – devátá třída si koncem září nachystá venkovní soutěžní dopoledne pro prvňáčky (rébusy, hlavolamy, soutěžní aktivity…)

 

3. OČEKÁVÁNÍ – tentokrát si první třídy nachystají překvapení pro nás, ukážou nám, která písmenka se už naučili a co umí spočítat, popřípadě nám povykládají, jak se jim daří a co umí napsat, mohou nám napsat dopis nebo zahrát divadlo….

 

4. PREZENTACE ZÁVĚREČNÝCH PRACÍ – deváté třídy na konci školního roku seznámí prvňáčky se svými projekty, s tím, co je baví, zajímá a v čem jsou dobří.

 

5. MOŽNÁ NÁS ČEKÁ JEŠTĚ I PŘEKVAPENÍ….. tajný projekt

 

My všichni se na vzájemnou spolupráci moc těšíme.